torsdag 3 juli 2014

Fortsatt fina recensioner av "Det arbetande folket"



Föreningen Arbetarskrivares antologi "Det arbetande folket", som jag varit redaktör för, fortsätter att få fina recensioner.

Livsmedelsarbetarnas facktidning Mål & Medel skriver:

"Det arbetande folket, en antologi av Föreningen Arbetarskrivare, redaktör Victor Estby.
”Vi har inte makten, men vi äger ordet” står det i förordet, och det är mycket riktigt en mycket angelägen och på flera sätt skakande skildring av dagens Sverige som läsaren får ta del av."


Läs hela recensionen här.

Tidningen Kulturen:

"Antologin saknar inte humor, och Robert Nybergs satirteckningar träffar som oftast rätt med sina spetsfundiga oneliners, t ex när en vit man med skyddshjälm ser en svart man med samma typ hjälm, och frågar: Var kommer du ifrån? Från lagret, svarar den mörkhyade. Enkelt och genialt."

Läs hela recensionen här.

Dagensbok.com:

"Sammantaget stämmer dessa 35 röster upp i ett samstämmigt rop som ekar över hela Sverige. Beskrivningen av hur arbetsmarknaden ser ut idag, och realistiska berättelser från de som utför arbetet är alltid viktigt för litteraturen och inte minst för politiken. Det kommer inte finnas en enda tidpunkt i vår nuvarande och framtida historia då dessa livsberättelser blir ointressanta eller utan värde. Vi har format vårt samhälle, och såhär ser vårdsängarna – som vi nu ska ligga i – ut. Det är inte samma samhälle som Ivar Lo och Moa beskrev, men nog skulle de vara stolta över sina efterträdare."

Läs hela recensionen här.

Inga kommentarer: