torsdag 17 februari 2011

Kvällens författardemo: Nacka måste backa!


Ikväll demonstrerade jag och ett hundratal andra författare i fackelljus och med slagord mot Nacka kommuns planer att privatisera biblioteken där. Författarförbundets ordförande Mats Söderlund, poeterna Solja Krapu och Bengt Berg och förbundets biblioteksråds representant tillika författaren Kalle Güettler talade efter att förbundet lämnat över protestlistor till kommunledningen. Man befarar att om Nacka fullföljer sina planer riskerar vi att få se fler kommuner som sätter vinstintressen och besparingar framför biblioteksverksamheten och bibliotekets grundsyfte. Att vara en plats där människor gratis kan låna böcker och få hjälp av kompetenta bibliotekarier. En plats där människor kan vara och mötas utan att jagas av kommersiella, religiösa eller politiska intressen. Nacka måste backa!

SVT, TV4 och SR var där. Ett inslag från demonstrationen visades på SVT:s lokala nyheter ABC ikväll. TV4 ska visa ett inslag imorgon bitti. Radions rapportering har jag inte lyckats hitta någon information om.3 kommentarer:

Bengt O Björklund sa...

Jag hoppas politikerna lyssnar. Fick uppropet från SFF, men kunde inte komma.

Jane Morén sa...

Så bra ni gör och i den kalla kvällen dessutom! Heja! Läste förresten en helt suverän artikel "Narrar åt överheten" i Clarté 4/10 av Stina Oscarson konstnärlig ledare för Orionteatern om kultur och vinstintressen.

Victor Estby sa...

Bengt: Ja, vi får hoppas!
Jane: Vi får se om det gör skillnad. Ska se om jag kan hitta Stina Oscarssons artikel. Tack för tipset!