tisdag 27 oktober 2009

Sjuttiotalets spionstockholm växer

Bilden av sjuttiotalets spionstockholm växer. Det visar sig till och med att jag känner någon som ryssarna försökte värva! Läs här. Det slår mig att om jag varit född tjugo år tidigare kanske ryssarna kontaktat även mig. Nu fattas bara att Expressens chefredaktör Thomas Mattsson också varit "KGB-agent".

2 kommentarer:

Thomas Mattsson, Expressen sa...

@Vicor Estby: Här får jag göra dig besviken, jag behöver inte leta igenom mitt gamla arkiv över texter från ungdomen för att konstatera att det saknas artikelbeställningar från KGB.

Jag och Paul Hansen, idag fotograf på DN, greps en gång av bosnisk militärpolis under kriget på Balkan – det är väl det närmaste jag kommit ute på fältet. Jag har besökt svenska Must en gång, men inte heller det blev något scoop.

Victor Estby sa...

Känns tryggt, Thomas! :) Hade varit ett kul scoop annars. En effekt av Expressens avslöjande är att man börjar fundera över Kalle Blomkvist-effekter även hos Wennerström och Bergling. Aftonbladet och Expressen brukar vara underhållande tidningar, men senaste veckan har de båda överträffat sig själva. Tack för alla skratt!