torsdag 28 januari 2010

Jag - en kreativ bloggare

Har fått en fin bloggutmärkelse av bloggkompisen Eva Bergsten Sundberg, som driver bloggen Granne med potatisodlaren. Motiveringen lyder:

"för att han berättar så bra om sitt liv som frilansande skribent och förgyller mina dagar med sina dagsverser."

Stort tack, Eva! Jag blev jätteglad. Alltid roligt att få uppskattning för sitt pysslande och roligt om det innebär skillnad för någon annan.
Det här är ett slags vandringsutmärkelse, där den som får den ska berätta sju okända saker om sig själv. Och överlämna priset till sju bloggare man själv gillar.

Sju saker inte alla vet om mig:

1) Jag är en hejare på att vissla utan att det syns.
2) Jag är en hyfsad imitatör.
3) Jag är en motorisk idiot. Försökte lära mig spela piano i tio år utan att lyckas.
4) Har sprungit 60 meter på strax under 9 sekunder.
5) Fått ett mail från Birgitta Stenberg, där hon kallade mig "du omättlige".
6) Har varit nära att drunkna tre gånger.
7) Var under en period flitig statist i svenska filmer och TV-serier. Bland annat i "Fiendens fiende" och omistliga filmer som "Ellinors bröllop" och "Pillertrillaren".

Här är sju bloggar jag vill ge utmärkelsen "Kreativ blogger", utan inbördes rangordning:

ur Franks perspektiv
För att han, trots sin ringa ålder, lyckas göra en så rolig och charmig blogg av sitt lilla-stora vardagsliv. För att han kan hitta stort underhållningsvärde i en så trivial sak som en plastsked. För att han berättar så generöst och är så fantastiskt rar när han ler och skrattar åt sin värld. För att han lyckas behålla sin nyfikenhet. För att han gör en glad.

Daniel Åberg
För en synnerligen kunnig, lärorik och mycket generös blogg. Som gett en intressant inblick i den svåra, äventyrliga resan fram till bok nummer två.

Jane Morén - Poesi & bilder
För de vackra bilderna med sådan skärpa att det ofta gör ont. För poesin som är så hudnära. För de samhällsengagerade texterna som känns så rakt ur hjärtat skrivna.

Aino Trosell
För sina givmilda tvärsnitt ur författarskapet, för övrigt ett av Sveriges bästa. Och för att bloggen är så rolig, sprudlande och skönt förbannad.

Evas värld
För att det är den mest generösa, produktiva och humanistiska blogg jag känner till. En fin och svåröverträffad mötesplats för alla oss udda existenser, skribenter och textintresserade, på Internet.

Granne med potatisodlaren
För en blogg med fina, ljusa och mörka bilder av Norrland. Och med varmt skimrande vardagstexter. En bättre ambassadör för Norrbotten kan jag inte tänka mig.

Stefan Estbys kommentarer
För att farsan alltid är bäst och roligast. Som en uppmuntran att uppdatera bloggen oftare. Eftersom världen behöver mer Stefan-Estby-drastiska kommentarer.

6 kommentarer:

Evas värld sa...

Men Victor vilken underbar utmärkelse och vilken fin motivering! Jag blir alldeles rörd.
Vet du - jag älskar också att statera. Maria och jag smet då och då iväg från Fönstret för att vara statister i t ex Kastrullresan, Svensson Svensson mm. Kram!

Granne med potatisodlaren sa...

Tack, Victor. Jag blev så glad över din motivering. Jag vet inte vad som överraskade mig mest; inte mailet från Birgitta S, kanske att du kan vissla utan att det syns. Det är användbart.

Victor Estby sa...

Eva S: Det är du värd. Minst. Ja, jag tror att jag minns att du skrev det någon gång - det där med staterandet. Det är mycket väntan och dåligt betalt. Men en rolig erfarenhet!

Eva B S: Varsågod! Ja, det där med visslandet var, om inte annat, ett effektivt bus i skolan.

Stefan Estbys Kommentarer sa...

Tack för det! Ska försöka bättra mig och vara flitigare.

Jane Morén sa...

Tack så väldigt mycket Victor! Vilket omnämnande!Det värmer verkligen. Tack.

Victor Estby sa...

Far: Ja, ös på bara!
Jane: Varsågod! Ös på du med!