fredag 15 januari 2010

Tulpanens dag

- Du kan väl köpa lite tulpaner, säger U när jag sitter på den lokala sushin och läser kvällstidningarna efter lämning av veckans reportage.
Och det är klart jag kan. I blomsterhandeln på det lilla torget söder om Söder får en kille som vill köpa en fredagsbukett i kärlekens tecken och jag oss en föreläsning om tulpaner. Det är nämligen tulpanens dag i dag får vi veta och enligt blomsterhandlaren, som jag ser som en mycket trovärdig källa, köper svenskarna flest tulpaner i världen per capita. Enligt blomsterhandlaren en miljon om dagen (!). Hör inte om siffran enbart gäller denna dag. Tulpanoraklet pekar på mig och den unge, nyförälskade mannen och säger:
- Titta bara på er. Trettio tulpaner på fem minuter!
Svårt att ifrågasätta en sådan argumentering. Vi tränger oss ut med våra buketter till våra kära. Tre nya kunder vill betala för sina tulpaner.

2 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Vad glad U ska bli. Jag blev tulpanlycklig över mina.

Victor Estby sa...

Roligt att du med fick tulpaner, Eva! Ja, men kanske hade U blivit gladare om jag kommit på det själv (fast hon hade heller ingen aning om att det var tulpandag). Annars är jag faktiskt rätt bra på det där med att köpa blommor.