torsdag 17 september 2009

Damkör på besök i skrivarlyan

Ikväll huserar en damkör i lägenheten/skrivarlyan. Som tur är håller de till i lägenhetens andra ände med sin övning. Medan jag skriver. Det går alldeles utmärkt. Som bakgrundsmusik får damerna med beröm godkänt. Jackorna belamrar gästsoffan i mitt skrivrum. "Så amerikanskt", kommenterade en av damerna när hon lade sin jacka bland de andra damernas i soffan. Jag förknippar mer jackhögar på soffor och sängar med äldre damers hem. Men vi har väl olika referenser. Om det blivit något skrivet under kvällen? Jodå. Här på bloggen, bland annat. Som synes.

2 kommentarer:

Evas värld sa...

musik under arbetet - det låter roligt!
ibland vill jag ha tyst, ibland hör musik ihop med en speciell bok, då spelar jag samma musik hela tiden medan jag skriver

Victor Estby sa...

Jag har hört andra författare säga samma sak. En god vän brukar hitta ett soundtrack till boken han skriver på och en författare jag intervjuade här om veckan spelade ibland en speciell artist när hon skrev en viss romankaraktär. Själv lyssnar jag gärna på musik när jag skriver prosa. Men när det kommer till verserna stör det ofta mitt rytmöra. Så då måste det vara tyst för att det ska bli någon vers.