måndag 21 september 2009

Författaren tar plats i skrivarlyan

Två större journalistiska jobb levererade. Nu är det tid för författaren att ta plats i skrivarlyan. Men först efter att tvätten är klar och jag besökt farsan för fortsatta diskussioner om vårt gemensamma bokprojekt. Imorrn ska jag försöka prioritera novellsamlingen. Kanske rentav skriva färdigt den sista novellen. Vem vet?
Lite Jekyll & Hyde är man allt. Frågan är bara vad som är vad och vem som är vem.

2 kommentarer:

Evas värld sa...

Känns det olika naturligt beroende på vilken roll du har? För mig känns det alltid som att när jag är journalist så tar jag på mig en dress och spelar en roll, Men när jag är författare är det bara jag, utan förklädnad

Victor Estby sa...

Hmmm. Ja, det ligger nog något i det. Att man är mer nära sig själv som författare. Men jag skriver i och för sig ganska fria texter som journalist - reportage, krönikor, dagsverser, intervjuer, recensioner och kulturreflektioner. Där kan man ta ut svängarna mer och vara sig själv än om man skriver nyhetstexter. Jag är mycket författare som journalist numera. Orkar inte riktigt med något annat. En liten lösmustasch, kanske man skulle kunna säga, är min enda förklädnad.