fredag 16 april 2010

Östermalmskorvar och Vasastanssidor

På eftermiddagen idag gjorde jag två jobbutflykter. En till Östermalm, där jag innan en intervju, på stående fot åt två exotiska varmkorvar för tjugo kronor styck vid grillen på Östermalmstorg. (Det blev alltså ingen åttiokronors Östermalm Special denna gång.) Jag hann notera medan jag avnjöt dessa exklusiviteter att gamla anrika teatern Folkan fått ge plats för ännu ett Åhléns-palats. Integration, kanske. Men en fantasifull sådan? Och vad hade Kar de Mumma sagt?

Nästa utflykt gick till Vasastan och redaktören för Liv i Sveriges medlemstidning. Vi ägnade några timmar åt att diskutera tidningens form och distribution. En anrik tidning i en anrik förening håller på att ta några steg vidare. Spännande att vara med på ett hörn.

6 kommentarer:

Evas värld sa...

Låter som en spännande dag. Åhléns är fasansfullt fult tycker jag, fick ont i ögonen vid Östermalmstorg av det huset. Det skar sig mot hela omgivningen.
Annars träffade jag din pappa på ett möte, vi kan nog vara glada i Stockholm också kom vi fram till!

Victor Estby sa...

Ja, ont i ögonen är ett bra uttryck, Eva! Trots att jag är en köpt jäkel med Åhlénskort och allting. Jag gillar Åhléns, men måste de finnas överallt för det? Och kan de inte uppdatera skiv- och bokavdelningen med mer fantasifullt utbud istället för att smälla upp ett varuhus till? Känns inte så kostnadseffektivt, liksom.
Ja, synd att jag missade mötet. Men jag kommer med någon gång framöver. Kul att FC kör på och klart att vi kan tävla med baksidan.

Granne med potatisodlaren sa...

Var aldrig på Östermalm när jag vandrade i huvudstaden. Min kompis sa att de byggt ett hus mitt på Östermalmstorg? Både Åhléns i Folkan huset och hus mitt på torget... någon fastighetsägare har blivit välbärgad.

Victor Estby sa...

Eva granne: Nej, gemene man har ju inte ärenden dit så ofta. Nja, hus mitt på torget såg jag väl inget. Men en restaurang ligger där i alla fall. Nog krymper torget. Kanske också kan ses som en sorts integration - att förtätningen av staden inte bara sker i och mellan förorterna.

Jenny sa...

Åtti spänn för en tunnbrödsrulle och läsk?!! Ja, se Östermalm...

Victor Estby sa...

Jomen, du vet Jenny - man pröjsar ju för atmosfären, för att få vistas på parnassen.