fredag 24 juli 2009

Dagens dagsvers: Räkna med Alliansen

Folkpartisten Allan Widman och moderaten Isabella Jernbeck, båda ledamöter i försvarsutskottet, tycker att det behövs fler svenska soldater i Afghanistan, skriver Svenska Dagbladet. Antalet attacker mot svenska trupper i norra Afghanistan har fördubblats i år. Den senaste veckan har svenska trupper i Afghanistan beskjutits två gånger.

Räkna med Alliansen

Om vi nu skickar ännu fler soldater
till krigsområden i Afghanistan
så utsätts flera svenskar av granater
och kulor från en skjutglad taliban.
En större risk att få hem svenska lik
och att rätt många svenska hjärtan brister.
En obestridlig, lättfattlig logik
för alla utom svenska moderater
och likaledes svenska folkpartister.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu sände den förra svenska regeringen soldater till Afghanistan, kanske var tanken att svenskarna skulle vara åskådare när andra nationer hjälpte till med att skapa fred. Någon demokrati i västerländsk mening är svår att ge till/genomföra i Afghanistan. Jodå vi svenskar är fortfarande ihågkomna för att under två världskrig ha kämpat till sista engelsman/fransman. Alla människor är inte så historielösa som vi svenskar. Leva i nuet som vi uppmanas till, vad kommer nuet ifrån?
/Anders

Anonym sa...

Nu har vi vår egen nutida Karl den XII Reinfeldt som i dån och rök bekämpar en stor folkgrupp i Afghanistan. Så det är på detta vis våra politiker lockar in svenska folket på en krokig väg som bara kan leda till fortsatt förtryck av folken i utvecklingsländerna. Det har sagts förut och kan sägas igen att svenska soldaters närvaro i Afghanistan har inget med demokrati eller försvar av kvinnors rättigheter att göra lika lite som Pizarros erövring av Inkariket hade med kristendomens utbredning att göra.