söndag 21 februari 2010

Läser Yarden medan snön faller

Snön faller och vi med den, sjunger Ulf Lundell. Snötäcket växer på skrivarlyans fönsterbleck. Det blir nog mest innesittande idag, även om vädret är vackrare än igår. Har börjat på Kristian Lundbergs "Yarden", som jag köpte i en bokhandel i Gamla stan innan jul. Konstarerar att det är skönt att en roman på 140 sidor (nio förlag av tio hade ansett den vara på tok för kort) kan ges ut, hyllas och belönas med ett av Sveriges största litterära priser (Lundberg mottar Ivar Lo-priset på tisdag). Länge leve motspänstigheten och mångfalden!

4 kommentarer:

Jane Morén sa...

Jag läste artikeln i DN och vill nu absolut läsa boken, jag visste inte ens den kommit ut. Så är det idag: det är så otroligt mycket böcker som ges ut och en del pärlor trillar tyvärr vid sidan av uppmärksamhetens utstakade led.

Victor Estby sa...

Jag hade läst om boken någonstans tidigare och sedan gick jag in i bokhandeln utan egentligt ärende. Boken låg på ett av borden i butiken och jag läste baksidestexten och tänkte att den här måste jag bara ha. Först nu har jag börjat läsa. Han borde komma och föreläsa hos arbetarskrivarna någon gång framöver.

MagnusJ sa...

Tips: Boken Yarden och Kristian Lundberg diskureras flitigt på Therese Bohmans blogg just nu.

Victor Estby sa...

Tack för tipset, Magnus! Ska kolla in debatten.