tisdag 9 mars 2010

Firandet fortsätter: Mina coola bloggkompisar

Så här dagen efter hundraårsdagen fortsätter jag firandet, för det kan ju inte vara över nu, med att tipsa om mina coola kvinnliga bloggkompisar - alla dessutom fantastiskt kloka, briljanta och kreativa:

Eva Bergsten Sundberg, konstnär, journalist och före detta stockholmare som är en fin ambassdör för livet vid Luleälvens strand i Norrbotten med sina vardagsfilosofiska bilder och texter som har sitt alldeles eget skimmer.

Eva Swedenmark, otroligt produktiv författare av vuxen-, barn- och ungdomsböcker, före detta journalist och min stora bloggförebild och bloggmentor.

Jane Morén, författare, estradpoet, fotograf, journalist och illustratör, sekreterare i Föreningen Arbetarskrivare som höjt föreningens medlemsbrev till dess högsta layoutmässiga nivå någonsin. Svåröveträffad scenkonstnär.

Annika Estassy-Lovén, chef och livsskildrare med roliga och positiva infallsvinklar.

Aino Trosell, en av Sveriges tyngsta arbetar- och deckarförfattare och i stenhård konkurrens med författare som Maria Hamberg, Lena Kallenberg, Torgny Karnstedt, David Ericsson och Sven Wernström Föreningen Arbetarskrivares absolut största affischnamn.

Jenny Wrangborg, kallskänka och poet och Sveriges nya poesihopp. Av Göran Greider nyligen i en krönika omnämnd som arvtagare till storheter som Elsie Johansson och Susanna Alakoski.

Anne utan E, kreativ akademiker som generöst delger oss läsare om det stora och lilla hon upplever i livet. Skakar om och berör.

Sofie Bager-Charleson, författare, forskare och samtalsterapeut som pendlar mellan England och Sverige.

Kim M Kimselius, ungdomsboksförfattare med svåröverträffad läsarkontakt. Har flera fanclubar.

5 kommentarer:

kallskänkan sa...

Tack Victor! :D

Jane Morén sa...

Wow, vad ska man säga. Jag blev bara ett enda stort leende från öra till öra när jag läste det här inlägget. Tack så mycket för din generositet!

Victor Estby sa...

Varsågod, Jenny och Jane! Välförtjänt.

Kimselius sa...

Hej Victor
Tack för de fina orden om "svåröverträffad läsarkontakt". Det här var ett kul sätt att presentera sina vänner.
Kramisar Kim

Victor Estby sa...

Hej, Kim!
Varsågod!