fredag 12 mars 2010

Just börjat twittra

Har börjat twittra och känner mig som Bambi på hal is. Hoppas att det ska gynna skrivandet istället för att bara stjäla en massa tid och energi. När jag gick en skrivkurs och en journalistkurs på en folkhögskola för drygt tio år sedan var ett vanligt inslag i undervisningen vad skolan kallade "kortisar". Det gick ut på att eleverna skulle skriva utan att stanna upp och tänka. Man fick höra en musiksnutt, fick ett givet ord eller ämne och sedan skulle man bara låta pennan raspa över pappret. Det är den bästa utbildning skrivande människor kan få. Jag hoppas att twittrandet ska fungera ungefär så. Mota bort skrivkramp och annat otyg. Som ett kortfattat och rappt komplement till bloggandet. Ni kan följa utvecklingen till höger här på bloggen och på Twitter, om ni är med där. Har just twittrat om mitt Bo Setterlind-läsande.

3 kommentarer:

Annika sa...

Själv tycker jag att Twitter är tråkigt men som övning till att skriva kort och förhoppningsvis kärnfullt är det säkert bra. Du får ge oss en utvärdering sen! :)

Granne med potatisodlaren sa...

Jag behöver en twitterkurs. Du måste berätta hur det fungerar att skriva 140 tecken i praktiken. Det verkar spännande men det jag läst hittills har varit trist. Men nu börjar du så då blir det bättre.

Victor Estby sa...

Annika: Jag ska ge det ett försök. Lovar att utvärdera här på bloggen vartefter. Jag är ju minimalist och har alltid gillat att skriva kort och få iväg saker snabbt. Först när det kommer till reportage och intervjuer är det svårt att hålla sig till ett kort format.

Eva: Du är rar du. Jag ska försöka leva upp till färväntningarna. Visst är det ojämnt. Poeten UKON började skriva twitterdikter i VI Läsers regi. Har inte hittat dem än, men det är ju en spännande form. Jag är ju ett stort fan av bunden poesi. Att begränsa sig i antal tecken är ju en intressant bundenhet och är granne med haikun.