måndag 29 mars 2010

Vilket värde har Virtanen?

Jag har suttit och funderat en stund: Finns det någon meningslösare svensk journalist än Fredrik Virtanen? Har han åstadkommit en enda sak av värde med allt utrymme han har fått i TV och tidningar genom åren? Jag kan inte komma på någon - någon annan som kan? Idag toppar han sin meningslösa utbredning i Nordens största dagstidning Aftonbladet med att räkna upp de kändisar som den amerikanska skådespelerskan och fotomodellen Raquel Welch legat med och vilka det vore roligt om hon hade legat med. Det här fyller han en helsida i Aftonbladet med. En av Sveriges just nu mest prisbelönta och hyllade författare, Sara Stridsberg, utser han till "Veckans babe". Kan ingen bara se till att Virtanen försvinner någonstans där man slipper se honom och hans tramsiga pajasjournalistik?

7 kommentarer:

Jenny sa...

Vi är helt överrens på den punkten. Har du läst Cyril Hellmans krönika i senaste Situation Sthlm? Rätt träffsäker den också.
Hej, från Jenny

Annika sa...

Jag delar din uppfattning till 100%! Men det måste tyvärr vara rätt så många som läser honom - varför skulle annars AB låta honom hålla på?

Victor Estby sa...

Jenny: Nej, jag har inte läst krönikan. Varmt välkommen som följare!

Annika: Jo, kvällstidningarna räknar ju ut allting i exakta procentkolumner, så han drar säkert läsare. Men det kanske någon med en vettigare agenda skulle göra också å andra sidan.

Anonym sa...

Virtanen är kanon. Men det är ni för dumma för att fatta.

Victor Estby sa...

Anonym: Din argumentation är det ju bara att kapitulera inför. Ja, vad ska man säga. En olycka kommer sällan ensam, kanske.

Jenny sa...

Victor, jag håller med dig - jag kapitulerar också för argumentationen. För vad finns det kvar att säga efter ett sånt vasst inlägg, undrade hon lite småkorkat sådär?

Victor Estby sa...

Jenny: Ja, och det förstår man ju att det tog två veckor att författa den kommentaren. Texter med något extra och hög kvalitet kräver sin tid.