torsdag 11 mars 2010

Slangbellanbeskjuten ikväll

Var på prisutdelning ikväll. Författarförbundets barn- och ungdomssektion, BUS, delade ut sitt debutantpris, Slangbellan. Priset består av trettio tusen kronor, ett diplom och en slangbella, som avsköts rakt in i publiken. Barn- och ungdomsförfattarna är ett hårt gäng. Till utdelningsminglet intogs mousserande och snitt och plock. Träffade min fina bloggkompis Eva Swedenmark där. Och det var så roligt att träffas och prata och skratta gott i verkliga livet, IRL.

Efteråt sökte sig Slangbellanpristagaren Ulrika Lidbo, de övriga nominerade med sällskap och BUS styrelse och jag oss ner till författarrestaurangen Rydbergs i gatuplanet och åt och drack. Ulrika Lidbo och förra årets pristagare Kristina Digman fick mot slutet av kvällen kliva upp på en stege och klottra sina autografer under taket i restaurangen, bland en massa andra författarsignaturer. Det hela förevigades med hjälp av en krånglande kamera av min far och medförfattare, tillika ny ordförande i BUS.

2 kommentarer:

Evas värld sa...

Jättekul att ses Victor - men vad synd att jag missade Rydbergs!

Victor Estby sa...

Ja, så kul att träffas! Ja, det blev utgång och Rydbergs visade det sig efteråt. Vi får se till att det blir en Rydbergskväll framöver igen!