måndag 22 mars 2010

Kommer USA slå oss i välfärd?

Måste gratulera USA till att röra sig åt rätt håll vad gäller sjukförsäkringen! Medan Sverige rör sig åt fel håll. Trodde aldrig att jag skulle få se att USA bättre begriper välfärdsfrågor än vi. Vet inte om det är hoppfullt, men idag är jag på gott humör och bestämmer mig för att det är det. Frågan är bara när vi ska börja begripa att vi i Sverige sedan länge haft något som andra hett eftertraktar och kämpar hårt för att få.

2 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Jag hoppas verkligen att människorna i de 50 staterna får en bättre tillgång till sjukvård. Det som oroar mig är att så många tonåringar får barn. Samtidigt som USA har dubbelt fler aborter än västeuropa. Detta trots att nästan 40 stater har regler mot abort.

Victor Estby sa...

Otäck utveckling, Eva, med många unga som får barn. Jag hoppas att sjukvårdsreformen kan innebära börja till ett rejält socialt lyft överlag. Vilket uppenbarligen hjälper bättre än hårda lagar och regler. Allt handlar ju om fattigdom och social utslagning om amerikanerna kan fatta att social välfärd lyfter hela samhället kan vi få se en häftig utveckling. Och eftersom många högermänniskor vill följa USA... Tyvärr verkar de allra fattigaste fem procenten inte tillåtas vara med på tåget, men det är en bra början.