onsdag 10 juni 2009

Clownarmé attackerade Nato

En clownarmé med aktivister har attackerat en Natoövning på militärflygområdet F 21 i Luleå. En armé med militärer och poliser hade svårt att hålla borta clownaktivisterna som försökte ta sig in på området. Attacken bestod i att de till clowner utklädda aktivisterna gav övermakten presenter och lärde ut danssteg. Man förstår ju att Nato behöver öva när de har så stora problem med en dansattack från en liten grupp clowner. Och de farligaste pajasarna är förstås det svenska försvaret som samarbetar på svensk mark med världens största bombgalna krigsmakt.

Påminner mig om en av världshistoriens bästa tidningsnotiser. Den stod i Metro för några år sedan. Lisebergskaninen hade fått så mycket spö av Göteborgs fulla studenter att nöjesfältet kände sig nödgat att anlita livvakter till kaninen. Livvakter i form av två clowner. Vem har sagt att det inte är roligt på Liseberg?

Fast om vi byter perspektiv blir historien kanske inte lika rolig - i ljuset av dagens händelser. Tänk dig att Lisebergskaninen är Sverige och Göteborgsstudenterna Nato.
Sug på den.

Inga kommentarer: