tisdag 23 juni 2009

Ungdomars straff regeringens belöning


Regeringen vill sätta fotboja på ungdomar. Samtidigt höjer regeringen sin egen lön. Slutsatsen man kan dra av detta är att regeringen självklart tycker att det ska löna sig att straffa ungdomar.

Det känns tryggt att det inte råder någon ekonomisk kris i Rosenbad. Regeringens politik går ju ut på att samhällets övre skikt ska ha det gott och flott och att det goda och flotta ska sippra ner till oss vanliga medborgare. Känner du något sipper uppifrån? Nej, jag talar inte om regnvädret som nyss passerat vårt land. Inget sipper från ovan? Nej, men vi, folket, ska väl lita på våra folkvalda. Och gör vi det ska vi nog snart få känna lite sipper. Det sprider sig uppifrån som en godartad sjukdom. Girigheten? Nej, den minskade ekonomiska krisen.

Någon tycker att man borde sätta munkavle på Beatrice Ask (M) istället för fotboja på ungdomar. Men hon vill nog bara ungdomarna väl, hålla dem på jorden och så där. Hon vill heller inte bötfälla ungdomar, "påföljden passar inte tonåringar, som ofta saknar egen inkomst", anser Ask, enligt Svenska Dagbladet.

– Det är pappa som plockar upp plånboken, och på så sätt slipper ju ungdomarna ifrån straffet.

Visst är väl det omtänksamt sagt av Ask? Hon värnar samtidigt både ungdomar och deras föräldrars plånböcker. Och, som sagt, sin egen.

Inga kommentarer: