fredag 19 juni 2009

Midsommarfirande i Fucking Åmål

Glad midsommar från Åmål och Snarhögsparken! Mycket folk som reste midsommarstång, dansade och lyssnade på musik. Och årets brudpar skötte sig och svarade rätt saker på rätt ställen. Även om det började spöregna när prästen gav sin välsignelse. Men den höggravida bruden lyckades ta sig i och ur den traditionella hästdragna vagnen och det visar tåga!
En stor bilolycka som engagerade både brandbilar och ambulanser ägde rum i närheten strax därefter. Material till en hel roman på några timmar på några hundra meters omkrets i Åmål idag, alltså.
Annars var två av livets viktigaste institutioner stängda idag i denna vackra lilla förtalade stad vid Vänerns strand - Systembolaget och korvkiosken vid torget.
Men i skrivarstugan är nu det mobila bredbandet, vattenpumpen och gräsklipparen igång. Liksom den på morgonen ihopmonterade vedkärran, som egentligen nog är mer tänkt för ett större kontor än för en vedbacke.
Avslutade Liljestrands "Paris-Dakar" igår - tung, men absolut läsmödan värd. Började med både William Faulkners "Stormen och vreden" och Jonas Karlssons "Det andra målet". Två helt skilda böcker, toner och temperament. Men båda mycket energigivande till mitt eget skrivande. Karlssons noveller kanske lite händelsfattiga, men undertext behärskar han! Ny bok ska tydligen komma i höst. Värt att hålla utkik efter.

Inga kommentarer: