lördag 20 juni 2009

Super-Obama och Smith America

USA är illa ute. Världen håller andan. För med det globaliseringssystem världens ansvarsfulla ekonomer och politiker bestämt att vi ska ha betyder det att även världen är illa ute. De övermänskliga förväntningarna på Barack Obama att klara klimatkris och finanskris, Irankris, Mellanösternkris och inrikes socialpolitisk kris har fått satiriker att göra en tecknad superhjälte av Obama, berättar Aftonbladet.
Det här är mig veterligt andra gången i världshistorien som USA skapar en patriotisk tecknad superhjälte som ska få bukt med en världskris i verkliga livet (eller irl, som det heter på internetsvenska). Förra gången var under andra världskriget, då seriefiguren Captain America föddes för att slåss mot nazisternas Tyskland. Vi vet ju hur det gick. Sovjetunionen hjälpte USA att vinna det kriget. Dock vet inte hur det hade gått om Captain America inte haft sitt superhjältefinger med.
Kanske är dagens samlade världskris trots allt värre och nu finns ju inte Sovjetunionen kvar som stormakt. Därför behöver nog USA minst två superhjältar, tänker jag. Super-Obama och Captain America kanske kan rädda världen. Åtminstone efter 2011, när storfilmen om Captain America beräknas ha biopremiär. Enligt ryktet ska Will Smith spela den blonde, vithyade, blåögde superhjälten.
Nyss hade USA aldrig haft en svarthyad president. Snart kan landet ha två nationella svarthyade superhjältar. Men kan de rädda världen?

Inga kommentarer: