lördag 15 augusti 2009

Förödelsen eller integrationen


Medan jag var borta och roade mig eller jobbade - beroende på hur man ser det - på en festival i Dalarna passade blixten på att slå ner i skrivarstugans trädgård och skrämma slag på U. Som om en stor yxa riktat ett jättehugg i en av våra högsta björkar. Klippte av björken på mitten och splittrade en stor del av trädet i småflisor. Vilken jävla smäll! som Dynamit-Harry skulle ha sagt. Så här såg en stor del av tomten ut därefter.


Och så här såg återstoden av trädet ut. Björken som står lutad mot den splittrade stammen är alltså trädets överdel som fallit ner och stött sig mot den. Tänk om det vore lika lätt att snabbt sammanföra samhällets topp och rot. Det här är naturens sätt att skapa integration, skulle man kunna säga. Och självklart är det ett jävla liv på vägen till detta resultat.

Man behöver ju inte heller gå så våldsamt tillväga. Men skulle man lyckas skulle samhället kanske kännas splitternytt i alla fall.

Och nu ska jag sluta vara så symbolisk. Blixten fixade finfin tänd- och brasved till skrivarstugans öppna spis och vedspis dessutom.

Inga kommentarer: