tisdag 11 augusti 2009

Slamsugaren sög

Nu har slamsugaren varit här och han motsvarande ungefär bilden vi hade föreställt oss. Tuff och smålortig kom han redan åtta på morgonen och kastade cigarrettfimpen ner i trekammarbrunnen. Men efter två timmars jobb och lite ursuget slam fick han ge upp. Det var som att ha en stor illaluktande boaorm inneboende några morgontimmar.

U ringde killen hon köpt huset av och det visade sig att köksavloppet inte går ut i trekammarbrunnen utan direkt ut i en stenkista. Nu skulle avloppet gå att använda hyggligt om det inte vore så att en packning försvann under slamsugarens hantering och en liten plastring sprack i en annan del av röret i samma veva. Jag och unge S åkte in till närmaste stad och köpte gummipackningar som ingen av dem passade. Så nu är vi ännu mer avloppsledningslösa än innan slamsugaren var här.

Men det finns ju hinkar. Och stora, fina kantereller i skogen.


Idag har det inte blivit mycket skrivet. Lite rastlös inför resan tillbaka till Stockholm imorrn. Kommer i och för sig bara vara härifrån i några dagar. Men sedan bär det snabbt av tillbaka till Stockholm igen. Den här sommaren har varit för lite av hunden och för mycket av jorden runt. Om man ska prata i jojo-termer. Jojo.

Inga kommentarer: