söndag 2 augusti 2009

Lyckad svensexa och bra romanidé på Centralbadet

Igår ägnades hela dagen åt en kompis svensexa. Skönt nog, åtminstone tills jag lämnade sällskapet strax innan midnatt, ingen förnedring (förutom att kröka honom full) av den blivande brudgummen. Han tvingades inte att hoppa bungy jump eller gå runt utklädd till något fånigt på stan och tigga pengar.

Istället drack vi champagne till frukost, åkte RIB-båt, drack öl i Vaxholm, käkade lunch på Fjäderholmarnas rökeri, badade och drack öl på Centralbadet, käkade middag på Djurgårdsbrunn och drack mer öl på en uteservering på Kammakargatan. En riktigt elegant och lyckad svensexa, alltså.

Lite trött idag, men det hör ju till.

Fick en ny, viktig pusselbit till ett kommande romanprojekt när jag låg och plaskade i Centralbadets bassäng. Vi får se om det blir av att jag sätter mig ner och skriver det där någon gång. Har lite andra projekt att genomföra först. Men inte konstigt att miljön kring Centralbadet inspirerar en författare. Där utspelar sig bland annat en av Stieg Trenters bästa deckarböcker "Tragiskt telegram" och där ligger Författarförbundet och författarkrogen Rydbergs.

Inga kommentarer: